Parallel: My dog not only likes to play fetch, however he additionally likes to chase cars. My dog likes now not only to play fetch, but also to chase cars. When you connect two clauses or phrases with a word of comparison, such as than or as, use parallel structure.
What is the which means of parallel structure?Parallel shape potential using the same pattern of phrases to show that two or more ideas have the identical degree of importance. This can show up at the word, phrase, or clause level. The standard way to be a part of parallel structures is with the use of coordinating conjunctions such as "and" or "or."
The sentence that makes use of correct parallel shape is: Enrique promises to arrive on time and to work with a smile
Learn more about Parallel structure here:
https://brainly.com/question/30237474#SPJ1Change the verb below to its adjective form
construct
Constructed
Construct adjective turns into that
Constructive
Explanation: I don’t know what to put for explanation but I hope I helped you!
SOMEONE PLEASE HELP ME WITH THIS!!!
Answer:1(n) 2(n) 3(p) 4(p) 5(a) 6(a) 7(a) 8(n) 9(n) 10(a) 11(a) 12(a) 13(n) 14(a) 15(a) 16(n) 17(n) 18(p) 19(p) 20(n)
Explanation: based off the definitions of each word
what does monique mouth to jordan during the trial in forged by fire
Answer:
Jordan was focused on other things and did not bother looking at her.
Explanation:
hope this helps
This excerpt was written by Olaudah Equiano, an enslaved African who was taken to Barbados. Read the passage, then answer the question.
Their huts, which ought to be well covered, and the place dry where they take their little repose, are often open sheds, built in damp places; so that when the poor creatures return tired from the toils of the field, they contract many disorders, from being exposed to the damp air in this uncomfortable state.
–Sugar Changed the World,
Marc Aronson and Marina Budhos
Which words from the passage best support the author’s purpose?
A. tired, toils, poor
B. repose, places, air
C. huts, covered, dry
D. sheds, places, damp
Answer:
A. tired, toils, poor
Explanation:
Tired, toils, poor are the words from the passage best support the author’s purpose.
What is an enslaved person?Enslaved person is forcing a person to stay in a bad situation.
By what name an enslaved person called?Slaver is the name an enslaved person get called.
Hence, the correct answer is Option A
Learn more about an enslaved person on https://brainly.com/question/2010646
#SPJ2
I am a vegetable that sits where humans sit. What am I?
I enjoy shopping a bit too much. What am I?
I am a bird that eats the flesh of art. What am I?
I do some of this and some of that, but never all of this or all of that. What am I?
#Riddle
Have you ever read the story “The All American Slurp”
Find one example of a hyperbole from the story.
https://hansonlibrary.org/wp-content/uploads/2018/06/6th-Grade-Short-Story.pdf
Here is the story link please read it for me and find one example of a hyperbole from the story.
If u answer it I’ll mark you as brainiest.
exposition is a kind of nonfiction writing which _____.
Answer:
Exposition is a kind of nonfiction writing which explains, informs, or presents information on a particular subject or topic. It is characterized by providing clear and objective explanations, descriptions, or arguments about a specific subject matter. The purpose of exposition is to educate, clarify, or convey knowledge to the reader. It often includes facts, evidence, examples, and logical reasoning to support its claims and provide a comprehensive understanding of the topic at hand.
Exposition is a kind of nonfiction writing that aims to inform, explain, or describe a topic or subject.
Exposition is a kind of nonfiction writing that presents factual information, explains concepts, provides analysis or interpretation, and generally aims to inform or educate the reader.
It involves presenting ideas, arguments, or explanations in a clear and objective manner, often using evidence, examples, and logical reasoning to support the information being presented.
Expository writing can be found in various forms, such as textbooks, research papers, essays, articles, and informative reports. Its primary purpose is to convey knowledge and understanding about a particular topic, often without expressing personal opinions or biases.
Through exposition, writers strive to provide readers with a comprehensive and coherent understanding of the subject matter at hand.
To know more about nonfiction writing refer here :
https://brainly.com/question/5057803#
#SPJ11
In the passage, review lines 3-4 in the poem. How does the author's word choice in these lines MOST contribute to the meaning of the poem?
The writer's statement decision that most add to the significance of the sonnet is The writer utilizes the words sweet and incredible to underline the speaker's esteem for the dream's composition.
What is context of the Shakespeare's poem?As indicated by lines 3 and 4 of the given sonnet, Shakespeare says thine own sweet contention excessively incredible
For each revolting paper to practice which implies that the writer respects the composition of the dream and his utilization of words while composing.
What we can conclude from the sonnet is that the writer adores the manner in which the dream composes and his utilization of style. The creator's utilization of the words foul and contention.
For more information about poem, refer the following link:
https://brainly.com/question/21087323
#SPJ1
PLEASE HELP ME I WILL GIVE BRAINLIEST!!!
Read this excerpt from Chapter II of Alice in Wonderland.
"Now I'm opening out like the largest telescope that ever was! Good-by, feet! Oh, my poor little feet, I wonder who will put on your shoes and stockings for you now, dears? I shall be a great deal too far off to trouble myself about you."
Just at this moment her head struck against the roof of the hall; in fact, she was now rather more than nine feet high, and she at once took up the little golden key and hurried off to the garden door.
Poor Alice! It was as much as she could do, lying down on one side, to look through into the garden with one eye; but to get through was more hopeless than ever. She sat down and began to cry again.
She went on shedding gallons of tears, until there was a large pool all 'round her and reaching half down the hall.
Based on the details in this excerpt, which statement best reflects the theme?
Change can be frustrating and awkward.
Growing up is a smooth and natural process.
Being shorter is preferable to being taller.
Being open to new possibilities is important.
Answer:
Change can be frustrating and awkward.
and
Explanation:
hope this helps have a wonderful
thanksgiving/Christmas!!!!!
Which of the following sentences presents the bad news most effectively?A.To keep our costs low and our prices competitive, we only give refunds for unusedmerchandise returned within 30 days with a receipt.B.Without a receipt there is no way we can refund your purchase.C.You obviously used the product, which means that you cannot receive a refund.D.Many customers lose their receipts, but we still cannot refund your purchase.E.We understand that you threw away the receipt because you planned to use the product,but that does not mean we can refund your money.
Out of the given options, the sentence that presents the bad news most effectively is: "You obviously used the product, which means that you cannot receive a refund."
Option A states the terms and conditions of refunds, which is not the appropriate way to break bad news. Option B simply informs the customer that the refund cannot be processed without a receipt. Option D tries to empathize with the customer, but it still states that the refund cannot be processed without a receipt. Option E tries to empathize with the customer's situation, but still cannot process the refund without a receipt.
However, Option C is the most effective sentence because it gives a clear and concise reason why the refund cannot be processed. It explains that the product was used, which means that the refund cannot be given. This sentence is straightforward, clear, and direct. It explains why the customer cannot receive a refund and does not leave any room for ambiguity. Hence, option C is the correct answer.
Learn more about refund:
brainly.com/question/19577427
#SPJ11
According to the beginning of Lincoln’s speech, why does apprehension seem to exist among the people of the Southern states?
Answer:
Apprehension seems to exist among the people of the Southern States, that by the accession of a Republican Administration, their property, and their peace, and personal security, are to be endangered. There has never been any reasonable cause for such apprehension.
Explanation:
The Emerging Voices program taught Reyna a number
of valuable lessons. What are those lessons?
Describe at least three (3) natural environments native Americans adapted to in North America.
Three Natural environment that native Americans adapted to in North America are the Artic, the Southeast, the Northwest.
The Arctic
The Arctic is a cold environment that is frozen covered with snow and ice it has no trees and has a flat terrain. The Arctic is the present day Alaska, Canada and Greenland, a home to the Inuit they also are called the Eskimos. Because of the cold environment, they wear thick coat made out of animal fur with a hood, booths and thick trouser to keep warm from extreme cold. The Eskimos are nomadic people and their population are relatively scattered and small.
The SoutheastIs situated in the north of the Gulf of Mexico and south of the Northeast. This region climate is humid with a good fertile land fit for agriculture. So, many native Americans are good in farming.
The NorthwestIs located along the Pacific coast from Columbia to Northern California. the climatic condition is mild with a lot of natural resources, rivers and oceans, that provide for almost everything that the natives Americans need this include farming, fishing, hunting and navigating.
Get more information on Native Americans herebrainly.com/question/23440476
#SPJ1
help me I'm stupid idk anything
Answer:
XD
Explanation:
hrfh erjh fer hjrhjv
What does concern mean?
Why is concern important in our lives?
Please help. I really appreciate it. Thank you.
Answer:
"Concern" is a word that can be used as a noun or a verb, and it generally refers to a feeling of worry or interest in something.
Explanation:
As a noun, "concern" can refer to an issue or problem that someone is worried about. For example, "Environmental concerns are a major issue in today's world."
As a verb, "to concern" means to cause worry or to be relevant to a situation. For example, "The recent increase in crime rates concerns many people in the neighborhood."
In our lives, concern is important because it drives us to take action to address problems and improve our situation. Concern about our health, for example, may lead us to exercise regularly and eat healthily. Concern about the world around us can motivate us to get involved in efforts to make a positive impact, such as volunteering for a cause we care about or supporting political candidates who share our values.
By paying attention to our concerns and taking action to address them, we can improve our own lives and the world around us.
an email that rejects a colleague's idea should ideally start with a(n)
When it comes to rejecting a colleague's idea via email, it's important to be both respectful and clear in your response. Ideally, your email should start with a polite opening sentence that acknowledges the effort and creativity your colleague put into their idea.
This can help soften the blow of the rejection and maintain a positive working relationship between you and your colleague. However, it's also important to clearly and directly state the reasons why you cannot support or move forward with their idea. Be specific and provide constructive feedback that can help your colleague understand why their idea was not feasible or appropriate for the current situation. Finally, close your email with a message of appreciation for your colleague's contributions and a willingness to work together in the future. Overall, the key to rejecting a colleague's idea via email is to strike a balance between respect, clarity, and professionalism.
Know more about email here:
https://brainly.com/question/28087672
#SPJ11
what literary device is used to interrupt elie's explanation of the german worker throwing bread on the train?
The literary device used to interrupt Elie's explanation of the German worker throwing bread on the train is a shift in perspective.
In the midst of Elie's detailed paragraph describing the scene, the narrative suddenly shifts to a brief, three-word paragraph: "Three days later." This interruption signals a significant time jump and a shift in focus from the bread incident to a new event. Therefore, the interruption functions as a literary device that breaks the flow of the paragraph and redirects the reader's attention.
Overall, the use of an anecdote as a literary device effectively conveys the emotional impact of the events and helps readers understand the horrors experienced by the author and his fellow prisoners during this dark period in history.
To know more about literary visit:-
https://brainly.com/question/1600332
#SPJ11
The initial velocity of Manuel playing luksong tinik has horizontal and vertical components that are equal in magnitude.What angle does his velocity make with the horizontal?
Luksong tinik is a popular game played by children in the Philippines. The objective of the game is to jump over a set of bamboo sticks without touching them. In this game, Manuel jumps over the bamboo sticks and his velocity has horizontal and vertical components that are equal in magnitude.
To find the angle that Manuel's velocity makes with the horizontal, we can use the trigonometric function of tangent. The tangent of an angle is equal to the ratio of the opposite side to the adjacent side of a right triangle.
Let's assume that the magnitude of Manuel's velocity is V. The horizontal component of his velocity can be represented as Vcosθ and the vertical component as Vsinθ, where θ is the angle that his velocity makes with the horizontal.
Since the horizontal and vertical components are equal in magnitude, we can set Vcosθ = Vsinθ. Solving for θ, we get:
tanθ = Vsinθ/Vcosθ = 1
Using the inverse tangent function, we can find the value of θ:
θ = tan-1(1) = 45 degrees
Therefore, Manuel's velocity makes an angle of 45 degrees with the horizontal when he is playing luksong tinik. This means that he is jumping at an angle that is midway between a horizontal jump and a vertical jump. Knowing this angle can help him adjust his jump to clear the bamboo sticks without touching them.
For more such questions on Philippines
https://brainly.com/question/25670011
#SPJ11
Theme constitutional monarchy
Discuss the pros and cons of having a monarchy in contract to being a republic?
Give me at least 4 pros and cons!
(I will give the "brainliest" to the best answer!)
Answer: Brainliest?
Advantages of a constitutional monarchy:
Stability. The head of state is appointed for a very long perdiod of time, usually until she/he abdicates or die. This gives the country more stability in comparison with republics where the head of state changes every few years.
Education. In a monarchy, the future head of state is known from birth, therefore she/he is raised and educated accordingly. Monarchs are usually well prepared for their role and enjoy a priviledged multidisciplinary education.
Neutrality. The head of state is not a politician, therefore is not tied to any particular party. She/he can ensure neutrality and balance while in power.
No election cost. In many countries, the campaign to elect the head of state can be very expensive. In monarchy, succession has little costs.
Less corruption? Advocates of constitutional monarchy claim that knowing you will serve for a life term reduces the risk of corruption, while an elected politician may feel the urge to take advantage of his position knowing it will not last. Presidents may have shorter term goals and incentives, while the monarch may care more about the long term. After all they want their children to inherit the throne and don't want them to have to face a complicated future.
Disadvantages of a constitutional monarchy:
Lack of democracy. The head of state is not elected and inherits the position. The citizen have little to say about who will reign, although in most constitutional monarchies the monarchs needs the approval of the Parliament, and therefore, indirectly of the people this institution represents.
Not every monarch is competent. The head of state may have been prepared to reign, but this does not guarantee that this particular person is suitable and competent for the position. HIstory is full of incompetent, arrongant, tyrannic or careless monarchs.
Monarchs are people; therefore have personal beliefs and political preferences, often they are quite conservative. Their views and beliefs may be at odds with those of the majority in their country.
Royal families often have a very expensive lifestyle. In addition to the king or queen, other members of the royalty also receive public salaries and perks. Moreover simply organizing their trips and security is very costly. Although we should keep in mind that presidents and prime ministers in republics are also costly, sometimes more than monarchs.
More corruption? Sometimes justice is permissive with the abuses of royal families. They are somehow protected because it is not in the interest of the country to see their figures delegitimized. However, this also creates an incentive for members of the royal families to abuse sometimes their status.
Explanation:
What is the most effective way to combine sentences 6 and 7?
(6) Background noises and sound effects cannot be adequately recorded during filming. (7) These include such things as roaring cars, galloping horses, or the gentle tapping of pencils on desks. THESE ARE THE SENTENCES
Background noises and sound effects cannot be adequately recorded during filming these, including such things as roaring cars, galloping horses, or the gentle tapping of pencils on desks.
. Background noises and sound effects cannot be adequately recorded during filming when they include such things as roaring cars, galloping horses, or the gentle tapping of pencils on desks.
.Background noises and sound effects, such as roaring cars, galloping horses, or the gentle tapping of pencils on desks, cannot be adequately recorded during filming.
.Background noises and sound effects cannot be adequately recorded because such things as these roaring cars, galloping horses, or the gentle tapping of pencils on desks are included during filming.
Answer:
Explanation:
Background noises and sound effects, such as roaring cars, galloping horses, or the gentle tapping of pencils on desks, cannot be adequately recorded during filming,
PLEASE HELP!
How is the phrase “clangoring of the church bell” used?
A.as imagery
B.as an allusion
C.as a metaphor
D.as foreshadowing
In the passage the phrase “clangoring of the church bell” is used as a allusion as explained further he is getting signal of the Great Battle.
Allusion is a figure of speech in which an object or incident from a different context is mentioned subtly or indirectly. The audience is left to make the straight link. When the author states the relationship directly and unambiguously, it is referred to be a reference.
Here author is providing the reference of the “clangoring of the church bell” that is working as an is functioning as the straight link between church bells and the new providers.
Know more about Allusion at:
https://brainly.com/question/13750910
#SPJ1
Answer:
Explanation:which best describes the conflict between Henry and his mother
PLEASE ANSWER 15 POINTS!!!!
If anything gets in the way of our good eating, it’s lifestyle. When you get home from work late, why spend an hour in front of the stove when you can spend two minutes at the microwave? And doesn’t that oatmeal box claim to be a good source of calcium for our kids, never mind the small print listing 14 grams of sugar? A small soda at the movies could satisfy a family of four. Even schools have vending machines.
What would make the author's argument more effective?
offering a reason to support her opinion
providing a quotation from a credible source
recognizing and refuting a counterclaim
motivating readers with a call to action
Answer:
offering a reason to support her opinion
Explanation:
giving a reason to support her claim that lifestyle gets in the way of good would help the argument to be more effective.
Answer:offering a reason to support her opinion
Explanation:
First in Flight
On December 17, 1903, brothers Orville and Wilbur Wright, from Dayton, Ohio, were testing their engine-powered flying machine-the Flyer
at Kitty Hawk, North Carolina. They had spent months preparing, and their first attempt three days earlier had ended in slight damage to the craft.
fter repairs, they were eager to try again.
With help from a hired crew, they carried the Flyer to a hilltop. It was mounted on a guiding rail and held in place with wires. Orville climbed
to pilot the craft. The wires were released, and the Flyer moved down the rail, lifting quickly into the air. It climbed briefly and then landed. The
yer had flown 120 feet (36.6 meters) and was aloft for 12 seconds.
After minor repairs, they tried again. With Wilbur piloting this time, the Flyer traveled 175 feet (53 meters). Another success! Still, the
rothers were intent on continuing. The crew hauled the craft back to the starting rail for Orville to make a third attempt. He flew a distance of
00 feet (61 meters)!
The brothers were still not satisfied, and Wilbur climbed aboard again. Once aloft, the Flyer wavered slightly, but Wilbur gained control and
eveled the craft. Suddenly, the Flyer pitched head down to the ground. Wilbur was safe, but the Flyer suffered a damaged rudder. This time, it had
lown 59 seconds for 852 feet (260 meters). On this momentous day, the first powered, controlled airplane had taken flight!
What does the passage emphasize about the Wright brothers' first flight attempts?
O 1. the importance of the crew
O2. the influence of the time period
3. the brothers' determination to succeed
O4. the changing of the brothers' strategy over time
Answer:
The passage emphasizes the brothers' determination to succeed in their first flight attempts, despite previous failures and minor damages to their flying machine. Option 3 is the correct answer.
Explanation:
Match the definition to the term.
1. imaginative prose, something made-up foreshadowing
2. a work that is factual in content characters
3. persons in a play or a story fiction
4. surroundings, place where a story takes place setting
5. Dutch city, site of the Naval Observatory Amsterdam
6. a hint or clue used by an author to suggest some future event chronological sequence
7. technique used by an author to explain something that happened before the time of the story nonfiction
8. events arranged in order of time, as they have occurred flashback
9. home of the ten Booms Beje
1. Imaginative prose - Fiction
2. A work that is factual in content - Nonfiction
3. Persons in a play or a story - Characters
4. Surroundings, place where a story takes place - Setting
5. Dutch city, site of the Naval Observatory - Amsterdam
6. A hint or clue used by an author to suggest some future event - Foreshadowing
7. Technique used by an author to explain something that happened before the time of the story - Flashback
8. Events arranged in order of time, as they have occurred - Chronological sequence
9. Home of the ten Booms - Beje
The correct match of the given terms with their respective definitions are as follows:
Imaginative prose - Fiction
A work that is factual in content - Nonfiction
Persons in a play or a story - Characters
Surroundings, place where a story takes place - Setting
Dutch city, site of the Naval Observatory - Amsterdam
A hint or clue used by an author to suggest some future event - Foreshadowing
Technique used by an author to explain something that happened before the time of the story - Flashback
Events arranged in order of time, as they have occurred - Chronological sequence
Home of the ten Booms - Beje
To know more about Fiction refer to:
https://brainly.com/question/11042795
#SPJ11
1. what provoked melville and hawthorne to believe that america could produce a writer like william shakespeare?
After his father passed away, Melville made an effort to provide for his family by pursuing a variety of occupations, from banking to teaching. His experiences as a sailor in 1845 served as Melville's inspiration for writing.
What did Melville think of Hawthorne?"I liked Herman so well that I have requested his to spend a couple of days with me," Hawthorn wrote to a colleague two days later. This was the first of several visits that would follow, along with written letters, until the friendship gradually cooled down in the latter half of 1852.
What impact did Hawthorne have on Melville?It is generally accepted among historians that Melville's connection with and respect for Nathaniel Hawthorne was a significant factor in and trigger for his desire to break away from his.
To know more about Melville visit:
https://brainly.com/question/7855894
#SPJ4
what quote in the civil peace was to in form?
Answer:
"He had come out of the war with five inestimable blessings--his head, his wife Maria's head and the heads of three out of their four children.".
Explanation:
The theme of a text is
the same as the topic of the text.
O usually stated directly in the text.
Onot one of the main ideas in the text.
a message about the topic of the text.
Answer:
The correct answer is: a message about the topic of the text.
Explanation:
The theme of a text refers to the underlying message or central idea that the author is trying to convey. It goes beyond the literal content or topic of the text and provides a deeper understanding or insight. The theme is not always explicitly stated in the text and requires analysis and interpretation by the reader. It represents a broader message or perspective related to the topic of the text.
the overarching part of a persuasive speech is found in the
The overarching part of a persuasive speech is typically found in the thesis statement.
The thesis statement is a clear and concise statement that summarizes the main argument or point of the persuasive speech. It serves as the central idea or focus of the speech and guides the audience's understanding of the speaker's perspective or position on the topic.
The thesis statement is usually presented in the opening section of the speech, often within the first few sentences or paragraphs. It provides the audience with an idea of what to expect from the rest of the speech and helps them understand the speaker's purpose and intention.
Therefore, the thesis statement is the overarching part of a persuasive speech that sets the tone and direction for the entire presentation.
Learn more about :
thesis statement : brainly.com/question/2094985
#SPJ4
what are planning on converting your "thpical home" into one with
passive solar heating. list five modifications that you are
considering.
If I were planning to convert my typical home into one with passive solar heating, five modifications that I would consider include the following: Installation of double-glazed windows: Double-glazed windows help in reducing heat loss from a building.
The windows consist of two glass panes with an air gap between them. The air gap acts as an insulator, reducing heat loss and increasing energy efficiency. This modification would help to reduce my energy consumption and lower my electricity bills. Addition of thermal mass: The thermal mass acts as a heat sink, absorbing excess heat during the day and releasing it into the house at night. Installing materials like brick or concrete on the walls and floors of my house would increase the thermal mass.
The higher the thermal mass, the greater the amount of heat that can be stored and used for heating purposes. Installation of a solar water heating system: I would install a solar water heating system that uses solar panels to heat the water, which can then be used for domestic purposes. This would save a significant amount of money on water heating costs. Installation of insulation: I would install insulation in the walls, roof, and floor of my house to reduce heat loss.
This would help to keep my house warm during winter and cool during summer and reduce my energy consumption. Installation of shading devices: Shading devices like louvers, awnings, and pergolas can be installed on the windows and walls of my house to reduce direct sunlight and heat gain. This modification would reduce the need for air conditioning during the summer, making my house more energy-efficient.
To know more about purposes visit :
https://brainly.com/question/15296518
#SPJ11
Read the excerpt from The Riddle of the Rosetta Stone, by James Cross Giblin. Then, in 1887, yet another copy of the [Rosetta Stone]—this one almost intact—was unearthed in the ruins of a temple in Lower Egypt. Now, for the first time, scholars had a version of the hieroglyphic text that they could compare line-for-line with the Greek and demotic versions. New translations of the hieroglyphic text were made in France and Germany, and an excellent English one appeared in 1904. A few sections still remain unclear, though. The central idea of this excerpt is that a greater understanding of the hieroglyphics on the Rosetta Stone became possible because it was translated into English. present-day experts came up with a new theory. a Greek version was discovered. an almost complete copy was discovered.
Answer:
an almost complete copy was discovered.
Explanation:
According to the excerpt from The Riddle of the Rosetta Stone, by James Cross Giblin, there was another copy of the Rosetta Stone discovered in 1887 in Egypt and scholars could use this copy to compare with other older versions.
Therefore, the central idea of this excerpt is that an almost complete copy was discovered.
Answer:
D. an almost complete copy was discovered.
Explanation:
correct on edge