Answer:
dont mess with me
Explanation:
Can i get help please! Brainly
Based on the information, it should be noted that it implies they are accustomed to seeing pigeons and were not prepared for the ducks to show up.
How to explain the excerptIt looks like the speaker of this sentence-- "Pigeons always come, but I wasn't expecting the ducks"-- was taken aback by the arrival of ducks in that area.
It implies they are accustomed to seeing pigeons and were not prepared for the ducks to show up.
Learn more about pigeon on
https://brainly.com/question/13982786
#SPJ1
In Passage 1, the author begins with an anecdote. What impact does this have on the development of the author's claim?
Answer:
Hello. You did not enter the passage to which the question refers, but when the author begins a text with an anecdote, it has a more informal and personal effect on what will be told in the text.
Explanation:
Anecdote is a textual genre that consists of a short story that portrays common everyday situations in a funny, humorous and direct way. Generally the use of anecdote is made to provoke humor and laughter in the audience or in the readers, leaving the text more informal, personal and spontaneous, besides placing the leiotr and the public on how the subjects will be approached.
can you do this for me? i don’t have much time. simply vocabulary
Answer:
Explanation:
1. I
c. How does the author incorporate controls for sport type in the regression? Explain which type of variable/s they are using. You can provide an example to illustrate this point. d. The author claims that the results can be explained by (perceived) dissatisfactory competition outcomes may adversely affect health. Provide an example of an omitted variable that might explain the results. (9 marks) Kalwij (2018) studies the effects of competition outcomes on lifespan by using evidence from the lifespans of U.S. Olympic medallists. The author finds that the life expectancies of silver medallists is shorter than that of gold medallists. These findings can be explained by insights from behavioural economics, psychology, and human biology, which suggest that (perceived) dissatisfactory competition outcomes may adversely affect health. Kalwij use simple linear regression to estimate the relationship between lifespan and competition outcomes. The dependent variable is the life expectancy (age at death), and the main variable of interest is a dummy variable equal to one if the medallist best performance in an Olympic was a silver medal (and zero if it was gold). If a medallist won more than one medal over his or her lifetime, only the best performance is considered. The author also controls for medallist gender, sports type, and whether the medallist won medals at more than one Olympic. The average life expectancy in the sample is 75 years. The following table presents the main results of the paper: 5% level is denoted with * and significance at the 1% level with **. A constant in included in the regression but it is not reported.
c The author incorporates controls for sport type in the regression by including it as a variable. Sport type is a categorical variable that is used to account for potential differences in the effects of competition outcomes across different sports.
d. An example of an omitted variable that might explain the results is the level of physical exertion or intensity of the sport. The author's analysis controls for sport type, which captures broad categories of sports.
c. In regression analysis, incorporating controls involves including additional variables in the analysis to account for potential confounding factors or sources of variation. In this case, the author includes sport type as a control variable to address the possibility that different sports may have distinct effects on the relationship between competition outcomes and lifespan. By controlling for sport type, the author can better isolate the impact of competition outcomes within each specific sport, providing a more accurate analysis of the relationship.
d. While the author controls for various factors such as gender and sport type, there may still be other variables that influence the relationship between competition outcomes and lifespan that are not accounted for in the analysis. An example of such an omitted variable could be the level of physical exertion or intensity of the sport. Different sports can vary in terms of the physical demands they impose on athletes. For instance, endurance-based sports may require more intense training and exertion compared to skill-based sports. If certain sports with higher physical demands tend to have more silver medallists, the observed difference in lifespan between gold and silver medallists could be attributed to the physical toll of participating in those sports rather than the competition outcomes alone.
Regression analysis is a statistical technique used to examine relationships between variables. Controlling for relevant factors is crucial to obtain accurate estimates of relationships. Omitted variable bias occurs when important variables are left out of the analysis, leading to potentially biased or incomplete results. Understanding the principles and limitations of regression analysis can help researchers address potential confounding factors and improve the robustness of their findings.
Learn more about regression
brainly.com/question/32505018
#SPJ11
write a paragraph about yourself using present tense
Yesterday morning at around 8:30, I awoke. I noticed the time and thought, "Oh, my teacher is going to punish me for being late for the yoga class." It wasn't the first time I had arrived late for class, and each time, my teacher had become irate with me for the same transgression. Anyway, I quickly cleaned my teeth, dressed, and headed to the bus stop. When I arrived, I was shocked to discover that the bus had already departed, picking up all of the passengers at the bus stop. I sat down on the bench and worried myself silly.
For an hour, I waited (I waited) there for the next bus, but it never showed there. I was quite frustrated and disappointed, and I was at a loss for words. My friend Charlie screamed my name as soon as a car stopped close to me. We hadn't seen one other in a while, so I was quite thrilled (and glad) to see him. "What are you doing there (here) alone?" he questioned. I explained everything to him and begged him to drive me to the yoga school. He grinned and said he would be delighted to carry out that request for that. We eventually arrived at the school after he drove as quickly as he could.
Learn more about passengers here:
https://brainly.com/question/199361
#SPJ9
In christina rossetti’s poem, a christmas carol, the words "moan" and "iron" utilize which type of figurative language? question 18 options: a) assonance b) alliteration c) consonance d) both a and c
In Christina Rosetti’s poem, a christmas carol, the words "moan" and "iron" utilize the type of figurative language known as assonance and consonance. Therefore, the correct option is D.
How to illustrate the poem?Christina Rossetti was best known for her ballads and mystic religious lyrics as she was a Victorian poet and her poems are full of intense emotions and are marked by symbolism.
She begins her poem by describing the attributes of winter as this is the season when Christians celebrate Christmas, the day when Jesus Christ was born.
The poem depicts a scene of Christ being born in a manger during winter. In the beginning of the poem, the poet describes the general outside setting and then starts describing the characters inside the stable like, Jesus’s mother, a plethora of angels, and many common farm animals.
Rossetti introduces the readers to Christ, in the second Stanza. Christ must be born on earth, live and die as a human, and then return at the end of the earth. In the poem, the poet used both assonance and consonance
In conclusion, the correct option is D.
Learn more about poem on:
https://brainly.com/question/9861
#SPJ1
how are rules for debate on the senate floor different from the house?
Answer:
Let me answer this for you :)
Explanation:
While debate time is always restricted in the House, individual Senators generally have the right to unlimited debate. Most noncontroversial measures are approved by “suspension of the rules” in the House, and by unanimous consent in the Senate
Answer: While debate time is always restricted in the House, individual Senators generally have the right to unlimited debate. Most noncontroversial measures are approved by “suspension of the rules” in the House, and by unanimous consent in the Senate
Explanation:
"No man can fully grasp how far and how fast we have come, but condense, if you will, the 50,000 years of man's recorded history in a time span of but a half a century." in your own words, why does kennedy use this analogy at this early point of the speech?
BRAINLIEST TO WHOEVER ANSWERS THIS RIGHT NOW
In this statement from President Kennedy's speech, he uses the analogy of condensing 50,000 years of recorded history into a time span of half a century to emphasize the rapid progress and advancements that humanity has achieved in a relatively short period of time.
The use of the analogyBy comparing the vast expanse of human history to a mere 50 years, Kennedy aims to highlight the magnitude and speed of technological, social, and scientific developments that have taken place.
Read more on analoigy here: https://brainly.com/question/1490242
#SPJ1
what is the main idea in the essay "labels and illusions" in line 18-36, help pls
"Labels and Illusions" is an essay by Lourdes Barranco that explores how people are often influenced by societal labels and illusions. The main idea of the essay is that these labels and illusions can shape people's perceptions and actions in negative ways.
In the section from lines 18–36, the author discusses how labels can create divisions and stereotypes, leading to prejudice and discrimination. She argues that labels are often used to categorize people and limit their potential, and that this can have long-lasting negative effects on both individuals and society as a whole. The author suggests that it is important for individuals to be aware of these labels and illusions, and to work to overcome them in order to build more just and equitable communities.
Learn more about societal illusions here.
https://brainly.com/question/13170161
#SPJ1
Ricardo...bought...a new car tomorrow.
Rewrite the sentence.Correct the action word that’s in between periods it is in the write tense to match the rest of the sentence.
Answer:
Ricardo is buying a new car tomorrow.
Explanation:
It hasn't happened yet so it would be "buying"
Answer:
Ricardo is going to buy a new car tomorrow.
or
Ricardo is buying a new car tomorrow.
Explanation:
That's the correct sentence.
just think
bought- past tense
~Brianna/edgumacation :))
which bright lights are being referred to in paragraph 1
A paragraph is described as "a group of sentences or a single sentence that forms a unit". A portion of a text is not a paragraph just because of its length or look. For instance, a paragraph might be as short as one sentence in various writing styles, especially journalistic forms.
A paragraph is a standalone section of writing that discusses a single subject or argument. Although they are not needed by the orthographic norms of any language with a writing system, paragraphs are a useful way to structure lengthy prose passages.
The technique of creating a self-contained paragraph about a certain concept or subject.
Learn more about the Paragraph here:
https://brainly.com/question/24460908
#SPJ1
The sculptor was pleased with the statue he had_____from clay.
despite many disagreements, the team somehow reached____about what they would do next.
fed up with the king's_____, the citizens decided to rebel and overthrow him.
as the blazing sun continued to____the crops, the woman longed for rain.
The sculptor was pleased with the statue he had 1) wrought from clay. 2) reached unanimity. 3) extravagance. 4) parch.
How are He was amazed by the clay statue the artist had created.The statue the artist had made from clay thrilled him.
To make or fashion anything in a specific way is what is meant by the verb "wrought" in this sentence. Typically, the word is used to describe the making, molding, and shape of objects.
The group managed to agree on what to do next despite having many differences of opinion.
Consensus among all parties interested in a matter is what is meant by unanimity, or complete agreement. Concord, agreement, harmony, unity, unification, and other similar phrases are other synonyms for unanimity.
The populace resolved to revolt against the king's PLUTOCRACY and topple him.
A civilization where the wealthy control the government is referred to as a plutocracy. Only the wealthy can participate in a plutocratic regime.
To know more about The sculptor visit:
https://brainly.com/question/7324331
#SPJ4
Which of the following rocks is formed by cooling lava?
obsidian
limestone
sandstone
marble
Answer:
obsidian
Explanation:
Obsidian is a naturally occurring volcanic glass formed when lava extruded from a volcano cools rapidly with minimal crystal growth. It is an igneous rock. Obsidian is produced from felsic lava, rich in the lighter elements such as silicon, oxygen, aluminium, sodium, and potassium.
obsidian is formed by cooling the lave.
Drag each sentence to the correct location on the image.
Identify each sentence as having an inappropriate shift in either person or number.
I like living on the beach where
you can hear the waves.
I washed the shirts and the dress
and dried it in the sun.
When the Stewart brothers were
kids, you had to take the long
road to school.
The farmer fed the cows and
gave it water to drink.
Inappropriate Shift in
Pronoun Person
Inappropriate Shift in
Pronoun Number
Answer:
Inappropriate shift in pronoun person:
• I like living on the beach where
you can hear the waves.
• When the Stewart brothers were
kids, you had to take the long
road to school.
Inappropriate shift in pronoun numbers:
• I washed the shirts and the dress
and dried it in the sun.
•The farmer fed the cows and
gave it water to drink.
archivists should really describe each collection item, because it's more beneficial for researchers that way. there is no reason for a researcher to try to interpret the meaning of each item in the collection, themselves.
Archivists, as a rule, must describe each collection item because it's much simple and beneficial for researchers.
A collection is a group of objects, either similar or dissimilar, which are kept together as part of a whole. It can contain a variety of items such as manuscripts, books, photographs, maps, and other materials. Archivists are responsible for creating and keeping collections.
Archivists should describe every collection item. This is done to make it simpler for researchers to understand the collection's contents. There is no reason for a researcher to try to interpret the meaning of each item in the collection themselves.
In this case, they must provide information on each object in the collection to make it easier for researchers to find out what the collection contains. This helps the researchers understand the purpose and nature of the materials and their historical significance and makes the researchers' work easier.
Learn more about the collection: https://brainly.com/question/518894
#SPJ11
How does the dialogue in paragraph 21 affect the girls?
A.
It establishes the girls' common goal.
B.
It establishes Doris as the leader of the group of girls.
C.
It establishes Minnie as the outsider who is angered by Alma's question.
D.
It establishes the moment the girls decide to stop caring about the boys and softball.
The dialogue in the paragraph 21 affects the girls because its establishes Doris as the leader of the group of girls. The Option B is correct.
Textual summary of The Friday Everything Changed:The conflict in 'The Friday Everything Changed' is of the man vs. man variety. Alma and the girls are competing both mentally and physically with the boys for the opportunity to take on larger roles at their school.
By the end of the story, the conflict had evolved into man vs. society because the girls fought for women's rights, which was unprecedented at the time.
As Alma says at the beginning of the story, the main theme of Anne Hart's 'The Friday Everything Changed' is that boys and girls should have equal rights. Girls and boys should have equal opportunities, even if it's just carrying the water bucket.
Read more about the conflict
brainly.com/question/25073734
#SPJ1
Which two characteristics of The Odyssey's structure make it an epic poem?
a) Book 1 is structured as an introduction to a perilous journey
b) Book 9 is structured as an introduction to the serious, important themes in Book 12
c) Book 9 and 12 are structured as episodic adventures, each with a climax
d) Book 9 and 12 are structured to show how people change, especially the main character
e) Book 12 is structured as a conclusion to all the preceding events.
Question 8
The two characteristics of The Odyssey's structure make it an epic poem is "Book 9 is structured as an introduction to the serious, important themes in Book 12" and "Book 9 and 12 are structured to show how people change, especially the main character".
The Odyssey is one of Homer's two major ancient Greek epic poems. It is one of the oldest works of literature currently in print and frequently read by modern audiences. The poem, like the Iliad, is divided into 24 books. It depicts Odysseus, King of Ithaca, on his journey home after the Trojan War.The Odyssey is a 24-book epic poem composed by the Greek poet Homer. The poem tells the story of Odysseus, King of Ithaca, who wanders for ten years (despite the poem's action only lasts six weeks) trying to return home after the Trojan War.The Odyssey's three fundamental themes are hospitality, loyalty, and vengeance.Thus the correct option is B and D.
To learn more about The Odyssey, refer: https://brainly.com/question/6530509
#SPJ1
A mournful, contemplative lyric poem written to commemorate someone who is dead, often ending in a consolation. Tennyson's In Memorium written on the death of Arthur Hallam is one is :__________
"A mournful, contemplative lyric poem written to commemorate someone who is dead, often ending in a consolation. Tennyson's In Memoria written on the death of Arthur Hallam is one is elegy" are to be filled with the term "elegy."
An elegy is a mournful, contemplative lyric poem written to commemorate someone who is dead, often ending in a consolation.
Tennyson's In Memoriam A.H.H. was written in honor of his friend Arthur Henry Hallam, who passed away at a young age while he was still a student at Cambridge. The poem is a long elegy consisting of 131 sections that mourn the loss of Hallam and reflect on a variety of related subjects, including faith, doubt, immortality, and the nature of grief.
Learn more about lyric poem Here.
https://brainly.com/question/12361674
#SPJ11
please answer the third photo after reading the first and second picture!!!
Answer:
Practice 2
1. dec - o - rate
2. Mel - on
3. cir - cle
4. hon - or
5. na - val
6. be - gin
7. sev - en
8. for - tune
9. ele - phant
10. pro - pel
11. mar - ket
12. pi - ano
13. wa - ter
14. con - nect
15. nat - u - ral
Practice 3
1. ben - e - fit
2. moun - tain
3. ce - la - don
4. fur - rows
5. cou - rage
6. re - play
7. aloud
8. cheer - ful
9. month - ly
10. any
11. west - ward
12. sa - bot
13. de - scent
14. galleon
15. fu - ture
Hope it helps :)
2. What is the meaning of "share" as it is in paragraph 4(104)
Answer:
A part or portion of a larger amount which is divided among a number of people , or to which a number of people contribute.
According to the article, why did the book and the film make Atticus Finch “unforgettable”?
a.He had great moral integrity
b.He is a modest man
c.His relationship with his daughter
d.He never lectured
Background image
which of the following was a reason that people did not like king John
Anser: then King John came into power he took away some of their rights and as a result there was frustration with the king and a rebellion
Explanation:
The Barons had to serve in King John's army, had to pay heavy taxes, thought that King John murdered his nephew and Barons who owned land in France had to give it up.
The original research that formed the basis for the One-Third Rule was done on _________________.
- Spartan Grade A Mix - golf putting greens - Kentucky bluegrass lawns - hybrid bermudagrass athletic fields - none of these answers
He original research that formed the basis for the One-Third Rule was done on golf putting greens.
The One-Third Rule is a guideline used in lawn care that suggests never cutting more than one-third of the grass blade length at a time to promote healthy growth and prevent damage to the lawn.
The rule is based on the research conducted by Dr. James B. Beard in the 1950s on golf putting greens, which showed that removing more than one-third of the leaf blade at once could stress the grass and result in slower growth, thinner turf, and more susceptibility to disease and pests. The One-Third Rule has since been widely adopted by lawn care professionals and homeowners for maintaining healthy lawns.
To learn more about One-Third Rule click here :
brainly.com/question/32133041
#SPJ11
How has Arctic sea ice changed as a result of global warming since 1980?
Answer: Since 1979, the monthly September ice extent has declined 13.4 percent per decade relative to the average from 1981 to 2010. In every geographic area, in every month, and every season, Arctic sea ice extent is lower today than it was during the 1980s and 1990s.
Explanation:
The icy ice cap has been contracting for a long time because of a dangerous atmospheric devation, and that pattern is supposed to proceed.
What are the changes occur after global warming in Artic sea?This critical local warming prompts proceeded with loss of ocean ice, liquefying of glacial masses and of the Greenland ice cap. The Arctic is warming multiple times as quick and the worldwide normal.
Polar ice covers are dissolving as a worldwide temperature alteration causes environmental change. We lose Arctic ocean ice at a pace of practically 13% each ten years, and throughout recent years, the most established and thickest ice in the Arctic has declined by a shocking 95%.
Changes in how much ocean ice can disturb ordinary sea course, in this way prompting changes in worldwide environment. Indeed, even a little expansion in temperature can prompt more prominent warming over the long haul, making the polar districts the most touchy regions to environmental change on Earth.
For more information about Arctic Sea, refer the following link:
https://brainly.com/question/25796866
Which statement offers the strongest support for the answer in Part A?
“complete emancipation from all forms of bondage, of custom, dependence, superstition" (Paragraph 1)
'they must make the voyage of life alone"
(Paragraph 1)
"the possibilities of one human soul will never be found in another" (Paragraph 3)
"each man bears his own burden" (Paragraph 3)
The statement that offers the strongest support for the answer in Part A is “complete emancipation from all forms of bondage, of custom, dependence, superstition" (Paragraph 1). Therefore, option A is correct.
Statements are declarative sentences that express facts, opinions, beliefs, or information. They make an assertion or claim about something and are intended to convey information or communicate a particular idea.
Statements can be either true or false. They play a fundamental role in communication, reasoning, and expressing thoughts and ideas.
Learn more about statements, here:
https://brainly.com/question/2285414
#SPJ1
1. The author chose to start the story with a confrontation between characters and shares
background later. How does this choice affect the story?
A. readers think about the importance and changing nature of time.
B. The reader questions what the characters are doing because there is no background.
C.The story is immediately engaging and draws readers into the confrontation.
D. The story feels disjointed because the background is in the incorrect place.
Answer:b
Explanation:
Answer:
it's c
Explanation:
look it up on Quizlet I have the same question
how many people died in taxes on the summer
Answer:
128 deaths over a 75-day period
Explanation:
Just look it up :)
Answer:
In fact, none of the hyped stories — the heat of the Texas summer, the hurricane that devastated Central America, or the cold of the late fall and early winter — is particularly unusual. Last summer, Texas sweltered in scorching heat, which contributed to 128 deaths over a 75-day period.
Explanation:
does that answer your question?
what is the affect of the underlined statement
The effect of the underlined
statement
is to emphasize the importance of
critical thinking
and analysis when interpreting an author's purpose.
The underlined statement serves to highlight the crucial role that critical thinking and analysis play in interpreting an author's purpose. It emphasizes the need for readers to actively engage with the text and go beyond its surface meaning.
By acknowledging the importance of critical thinking, readers are encouraged to delve deeper into the text, examining not only what is explicitly stated but also the implicit messages, underlying themes, and the author's intentions. It prompts readers to consider the context in which the text was written, the target audience, and the broader socio-cultural factors that may have influenced the author's perspective.
Furthermore, the statement underscores the significance of analyzing the author's choices in terms of language, tone, and supporting evidence. It encourages readers to evaluate the effectiveness of the evidence presented and the author's credibility in order to develop a more comprehensive understanding of the text's purpose.
Overall, the underlined statement acts as a call to action, urging readers to approach the text critically, think deeply, and engage in a thoughtful analysis to uncover the author's purpose and gain a richer interpretation of the material.
For more questions on
statement
https://brainly.com/question/28226338
#SPJ8
For ppl who love the Great Gatsby(going to mark as brainliest)
Read the following then answer the quickwrite below the poem.
Cleaning an office building in Queens. Rides two trains in the early morning so she can arrive at the office by eight.
She works at sweeping, and mopping emptying trash bins, and being invisible. Her hands never stop moving, she says.
Her fingers rubbing the material of plastic gloves like the pages of her well-worn Bible.
Mami rides the train in the afternoon, another hour and some change to get to Harlem.
She says she spends her time reading verses, getting ready for the evening Mass, and I know she ain't lying, but if it were me
I'd prop my head against the metal train wall, hold my purse tight in my lap, close my eyes
against the rocking, and try my best to dream
Quick Write:
In 4-7 sentences, explain how this perspective of the American Dream differs from that of Tom and Daisy from The Greal Gatsby. What is the American Dream for this family vs. Tom/Daisy? What does this difference SHOW about the American Dream?
Answer & Explanation:
The perspective of the American Dream presented in the poem contrasts sharply with that of Tom and Daisy in The Great Gatsby. Tom and Daisy's American Dream revolves around material possessions, social status, and superficial relationships. On the other hand, the protagonist's Mami in the poem pursues an American Dream that prioritizes hard work, humility, and faith.
The American Dream for Mami's family is about perseverance and finding contentment in life's daily struggles, while Tom and Daisy seek constant validation and luxury. This difference demonstrates that the American Dream is highly subjective, varying based on an individual's background, values, and experiences.
Ultimately, this contrast between the two perspectives emphasizes the idea that the American Dream is a complex and multi-faceted concept that cannot be neatly defined or universally applied. It also suggests that the pursuit of the American Dream should not be limited to mere materialism or social status, but should also consider the emotional and spiritual aspects of life.
PLS HELP ME! the book is refugee
Answer:
Explanation:
Moment of trouble: p. 203-209, She fell off the boat.
How Isabel acts: She is scared that she might drown.
What reveals about her: Her being scared and huddling in a corner and feeling useless.
Isabel could have: Acted quicker.
But instead she: Just floated there hopeless and cold.
This shows: That Isabel feels very sad and empty.
Btw ive read this book so your welcome :)