Answer:
something they do sometimes they dont
How important is the phrase “never in the history of his people”? who are Nnemeka’s people?
Answer: never in the history of his people had a man married a woman who spoke a different tongue, he might have been less optimistic. “It has never been heard,
Explanation: its this answer because i already did the test and because its telling you why it was so important
KATE CHOPIN’S KATE CHOPIN’S“THE STORY OF AN HOUR” “THE STORY OF AN HOUR” “THE STORY OF AN HOUR” -A CLOSE A CLOSE A CLOSE READING READING READING While reading the story for the FIRST time, answer the following questions on a separate piece of paper. Please skip lines between each question. Write in complete sentences unless asked to “list.” 1. In the first two paragraphs, what evidence shows that others perceive Mrs. Mallard as weak and fragile? 2. A. Given what has just happened, explain why the descriptions in Paragraphs 4 through 6 are IRONIC? (Think – situational irony) B. List 4-5 word choices from these paragraphs that support your answer for 2A. 3. Read the first sentence of Paragraph 8. A) Look up a definition for “bespoke.” B) What is the writer trying to show about Mrs. Mallard? Pay attention to what is contrasted or even contradictory in the description of her face.) 4. In the first sentence of Paragraph 9, what’s your guess about what the “it” could be that Mrs. Mallard, fearfully, knows is coming? (Go with your first instinct on this first reading of the story.) 5. After reading Paragraphs 9 and 10, identify how Mrs. Mallard’s mood changes. You can use this sentence setup: She transforms from __________________ to _________________.) 6. A. In Paragraph 12, what inference can you make about the role Mrs. Mallard played in her marriage? B. Decode the last sentence of paragraph 12 into every day, simple language. Think beyond this story about what Chopin is observing about human relationships, especially between romantic partners. 7. In Paragraph 18, why do you think Mrs. Mallard feels like a “goddess of Victory”? 8. In the final paragraph, the doctors claim to know why Mrs. Mallard’s heart gives out. What do they mean by “joy that kills”? In other words, why do the doctors think she died? Now that you know the ending, look at the story for a SECOND time and answer the remaining questions. 9. Why might some consider Mrs. Mallard’s joy to be “monstrous”? (First two lines of Paragraph 11) (Think about why
'The Story of an Hour' provides a thought-provoking commentary on the limitations placed on women within marriage and the desire for personal freedom and self-identity."
"Kate Chopin's 'The Story of an Hour' is a short story that explores the themes of freedom, marriage, and societal expectations. During the first reading of the story, several questions arise.
In the first two paragraphs, evidence suggests that others perceive Mrs. Mallard as weak and fragile. For instance, the narrator mentions that "she was afflicted with a heart trouble" and her sister Josephine and family friend Richards break the news of her husband's death cautiously, fearing it might overwhelm her delicate condition.
a) The descriptions in paragraphs 4 through 6 are ironic given the situational irony present in the story. Mrs. Mallard, upon learning about her husband's death, retreats to her room, but instead of feeling sorrow, she experiences a sense of liberation and freedom.
b) Some word choices from these paragraphs that support the situational irony are: "young face," "fair calm face," and "lines that bespoke repression."
a) "Bespoke" means indicated or hinted at.
b) The writer is trying to show that Mrs. Mallard's face reveals a contradictory mix of emotions. While her face appears serene and calm, it also holds traces of repression, suggesting a deeper complexity to her character.
In the first sentence of paragraph 9, my guess about what the "it" could be is the realization that she is now free from the confines of her marriage.
After reading paragraphs 9 and 10, Mrs. Mallard's mood transforms from initial shock and fear to a growing sense of liberation and excitement.
a) In paragraph 12, it can be inferred that Mrs. Mallard played a submissive and subordinate role in her marriage, suppressing her desires and dreams.
b) The last sentence of paragraph 12 can be decoded to mean that Mrs. Mallard had a sense of her own self and identity separate from her role as a wife. Chopin is observing that individuals often lose their individuality and independence within romantic relationships.
In paragraph 18, Mrs. Mallard feels like a "goddess of Victory" because she has finally gained freedom and independence from the oppressive institution of marriage.
In the final paragraph, the doctors claim that Mrs. Mallard's heart gave out due to the "joy that kills." This suggests that the shock of realizing her husband is actually alive, coupled with the despair of losing her newfound freedom, caused her death. The doctors believe her body couldn't handle the emotional extremes.
Some might consider Mrs. Mallard's joy to be "monstrous" because her liberation was born out of her husband's death, which challenges societal norms and expectations regarding marriage. This idea is further explored in the story, as Mrs. Mallard's emotions are described as unconventional and unsettling to some observers.
For more such questions on personal freedom
https://brainly.com/question/3479947
#SPJ8
Which definition helps you understand the meaning of the word collapse as used in the sentence ?
Explain factors that contribute to multi-grade classroom teaching
The factors which contributed to multi-grade classroom teaching includes:
leadershipprofessional developmentstructural supportparent awareness. What does multi-grade classroom teaching involve?Students of different ages and abilities are mixed together in one classroom under the supervision of a single teacher in multigrade schools. They can take a variety of organizational forms, from a collection of several formal grade divisions directed by a single teacher to a completely non-graded learning environment.
The advantages of multi-age classrooms are that they prioritize learning, both socially and academically. The older students in the class model more sophisticated, complex problem solving and critical thinking for the younger students.
Read more about classroom
brainly.com/question/27606302
#SPJ1
if a poet wanted to draw on a theme most people were already familiar with what could she refer to in her poem
Explanation:
If a poet wants to draw on a theme that most people are already familiar with, she could refer to:
1. Love: Love is a universal theme that transcends cultures and time. Most people have experienced or witnessed love in some form, making it relatable and familiar to a wide audience.
2. Nature: Nature is another theme that people are generally familiar with. The beauty of the natural world, seasons, landscapes, and the cycle of life are concepts that resonate with many individuals, regardless of their background or culture.
3. Loss and Grief: Dealing with loss and grief is a common human experience. Whether it's the loss of a loved one, a relationship, or something valuable, people can connect with the emotions and challenges associated with these themes.
4. Dreams and Aspirations: Dreams, hopes, and aspirations are concepts that most people can relate to. Whether it's personal goals, ambitions, or desires for a better future, the pursuit of dreams is a theme that resonates with many individuals.
5. Time: Time is a constant presence in our lives, and the passing of time is a shared experience. The concept of time, its fleeting nature, and the impact it has on our lives can be explored in poetry in ways that people can easily connect with.
These themes provide a starting point for the poet to draw on familiar experiences and emotions that resonate with a broad audience.
Answer:
If a poet wants to draw on a theme that most people are already familiar with, there are several options she could consider. Here are a few examples:
Love: Love is a universal theme that people from various cultures and backgrounds can relate to. The poet could explore different aspects of love, such as romantic love, familial love, or even self-love.
Nature: Nature is a theme that resonates with many people. The poet could draw inspiration from the beauty of the natural world, seasons, landscapes, or the intricate balance of ecosystems.
Loss and Grief: Everyone experiences loss and grief at some point in their lives. The poet could explore the emotions, pain, and healing process associated with losing someone or something significant.
Time: Time is a concept that affects us all. The poet could delve into the fleeting nature of time, the passage of years, or the importance of living in the present moment.
Identity: Exploring themes of identity, including self-discovery, self-acceptance, and the search for meaning, can resonate with a wide audience.
Dreams and Aspirations: Dreams
How does survivor guilt help keep people more empathetic?
Answer:
It helps you feel more empathetic because you feel sad that they had something bad happen to them, and you were ok. And since you are feeling bad for them it means that you r feeling empathetic for them
Explanation:
Answer:
It is a natural feeling that needs to be acknowledged, accepted and processed. Know you're not alone. Survivor guilt is much more common than people realize.
Explanation:
1. What is the writer's claim in this argument?
2. What is one piece of evidence supporting the writer's claim?
1. The writer's claim in the argument is that the United States should abolish the death penalty.
2. One piece of evidence supporting the writer's claim is that a study by the National Research Council found that there is no clear evidence that the death penalty deters crime.
How to explain the informationThe study found that studies that have found a deterrent effect are flawed, and that studies that have found no deterrent effect are more credible.
Another piece of evidence supporting the writer's claim is that the death penalty is applied disproportionately to minorities and the poor. A study by the Death Penalty Information Center found that in 2019, 55% of people on death row in the United States were black or Hispanic, even though they make up only 24% of the population. The study also found that people who are poor are more likely to be sentenced to death than people who are wealthy.
Learn more about claim on
https://brainly.com/question/19256872
#SPJ1
Sitting On The Balcony
Sitting on the balcony
fingering a glass of beer
I have bought without
any intention to drink –
I see a little boy
poking for something
in a refuse dump –
looking for a future?
I am afraid, the stars say
your road leads to another
balcony just like this one
where you will sit fingering
a beer you have bought without
any intention to drink.
Charles Mungoshi
Answer the questions in a paragraph each, in your own words.
Type your answer in Arial 12 and save it as a PDF before you submit on the dedicated portal on Moodle.
DO NOT MAKE USE OF ANY SECONDARY RESOURCES.
DO NOT include a separate front page.
At the top LEFT of your answer page, type the following: Your SURNAME, then your name(s) and your student number.
In the second line: POETRY ASSIGNMENT
QUESTIONS
1. Why did the speaker in this poem buy the beer if he did not intend to drink it and why is this
fact repeated at the end of the poem?
2. What does the little boy symbolize?
3. What do the stars symbolize?
In the poem "Sitting on the balcony", the beer and boy represent life being boring and purposeless, while the stars represent the future.
What is "sititng on the balcony" about?This poem describes the way in which author is sat on a balcony while observing a kid looking for food in a dump.
What does the beer represent?The fact the narrator does not drink the beer but only fingers at the glass shows there is not purpose on drinking the beer and he is rather bored and does not have any purpose, which shows life itself is purposeless.
What does the boy represent?The boy supports the idea of life being sad, repetitive and purposeless as he keeps looking for food without sucess.
What do the stars represent?The stars appeal to the future that predict the life of the boy will be similar to the life of the narrator.
Learn more about poems in: https://brainly.com/question/21087323
#SPJ1
Which heading best exemplifies the format for an e-mail subject line? Uniforms Are a Good Call for All! Aren’t you tired of picking out clothes for school? Consider a vote in favor of school uniforms. Hey, let’s put an end to the trends . . .
The correct answer is C. Consider a vote in favor of school uniforms.
Explanation:
The purpose of a subject lin in e-mail is to inform the receiver about the general topic of the e-mail. Because of this, subject lines should summarize the content of the e-mail. Also, it is recommended to use formal language. In this context, the best option is "Consider a vote in favor of school uniforms" because this subject line shows the e-mail is about voting in favor of school uniforms, this means the subject line summarizes the content. Besides this, this is the only option that is formal as others such as "Hey, let’s put an end to the trends . . ." are too informal.
Answer:
C
Explanation:
9.
When Chase was on his roof, what did he see wedged behind the loose wood?
In the excerpt, When Chase was on his roof, he saw a small, wooden box wedged behind a loose piece of wood.
How to explain the informationHe was curious about what was inside, so he pried the box loose and opened it. Inside the box, he found a collection of old letters. The letters were addressed to a woman named Sarah, and they were written by a man named James. The letters were all dated from the early 1800s, and they told the story of a forbidden love between Sarah and James.
Chase was fascinated by the letters, and he decided to find out more about Sarah and James. He did some research, and he eventually learned that Sarah and James had been married in secret. However, their marriage was not accepted by their families, and they were forced to keep it a secret. The letters in the box were the only record of their love. Chase was touched by the story of Sarah and James, and he decided to keep the letters safe. He knew that they were a valuable piece of history, and he wanted to make sure that they were preserved.
Learn more about excerpt on
https://brainly.com/question/21400963
#SPJ1
Chose a movie you have watched on the list and Write a paragraph about how you think the movie could improved.
Answer:
The Night Before Christmas “Welcome everyone, to the best dinner of your lives!” Shelly exclaimed. This dinner was going to be great, and it had to be. Shelly had been preparing like crazy, and her guests were finally here. First in her house was Jack Sparrow, followed by the famous singer, Ariana Grande.
Explanation: brainiest would be ok but if its too late its fine
The story behind the story is .
Background story Explanation: The story behind the story is like a "Behind the scenes". I hope that makes sense :)
When we got to Terminal 2, the flight from London ............. a) had already landed b) had already been landing c) already landed d) was already landing
Answer using The Sublime
Neoclassicists understand beauty Option B. A quality possessed by objects
Neoclassicism, a movement that emerged in the 18th century as a reaction against the flamboyance of the Baroque period, had a distinct understanding of beauty. For the Neoclassicists, beauty was not merely a subjective perception or a response to the vastness of nature (option A) or a subjective quality defined by the perceiver (option C). Instead, they saw beauty as an inherent characteristic of objects, guided by principles of reason, order, and harmony.
Neoclassical aesthetics drew inspiration from the art and architecture of ancient Greece and Rome, seeking to revive the classical ideals of balance, proportion, and restraint. They believed that beauty resided in adherence to these principles, which they viewed as objective and universally applicable. Neoclassical artists aimed to create works that reflected these principles, emphasizing simplicity, clarity, and symmetry.
In their understanding, beauty was seen as timeless and eternal, transcending individual preferences. It was not a subjective experience dependent on personal taste or cultural context. Instead, it was an objective quality that could be recognized and appreciated by all who possessed an understanding of the principles of classical art and aesthetics.
In summary, the Neoclassicists understood beauty as a quality possessed by objects, guided by principles of reason, order, and harmony. It was not a subjective experience but an objective characteristic that could be recognized through adherence to classical ideals. Therefore, the correct option is B.
The question was incomplete, Find the full content below:
How did the Neoclassicists understand beauty?
A. The feeling of facing the immensity of nature.
B. A quality possessed by objects
C. A subjective quality defined by the perceiver.
Know more about Neoclassicists here:
https://brainly.com/question/1083282
#SPJ8
Melanie is a pediatric nurse and is giving a presentation to a local parents' group about good nutrition. She shares the positive effects that healthy eating has on kids' mental and physical health. What is the best way to describe this type of content? Question 3 options: hook content benefits content counter content closing content
The following statement, best way to describe this type of content is Benefits content.
An audience will learn more about your product or service through well-written content that also conveys a message they will remember. If you are presenting on a topic that involves change, it may motivate your audience to make the commitment to change together with you.
Creating a clear framework for your presentation can lead your audience through the process and let them know what to anticipate at each step, allowing them to better absorb the information you are providing them. This is crucial for you as the speaker and it makes it easier for the audience to follow up.
To know more about Content here
https://brainly.com/question/14689982
#SPJ1
The Distraction
"Is that Mom? Is she clapping?"
whispered a red-faced Celia to Melanie as
she began to wonder if their mother had
forgotten to look at the program book before
the performance.
"Didn't we remind her that it isn't proper
etiquette to applaud before a piece
finishes?" replied Melanie, distracted from
playing her cello.
"She is going to distract all the string
musicians at the front," sulked Celia as she
forgot a note on her viola.
As soon as Celia missed the note, the
first violin player gasped and stared at both
the sisters. Soon, the distracted woodwind
players started discussing the skipped note
in hushed voices.
The conductor, who was now fully aware
of the commotion, stopped moving his
baton and loudly shushed the side-tracked
musicians.
4
Based on the passage, what conclusion can be made about Melanie and Celia?
A.
They are playing in an orchestra.
B.
They are taking music lessons.
C. They are acting in a play.
D. They are at an art gallery.
The conclusion could be made about Melanie and Celia is option B. They are taking music lessons.
We all suffer from distraction syndrome. As a result, people are unable to study for class complete important or difficult tasks be creative, or be attentive throughout the day. Distractions can be used when children are more likely to engage in challenging behavior.
Distractions can be external such as noise or internal such as fatigue rumination, and stress. Distraction can be caused by a variety of factors including loss of interest in the main activity inability to pay attention for various reasons, and intensity of distraction. One of the enduring qualities associated with being a happy mother is acts of self-care and access to moments of true happiness. Mothers are often pushed to the limit with all of their children's emotional physical and developmental needs she says.
Learn more about The Distraction here:-https://brainly.com/question/12565217
#SPJ9
What is the meaning of "the supreme necessity"?
Answer: "The supreme necessity" is a phrase used to indicate that something is of the utmost importance or necessity. In this context, the phrase "the supreme necessity of avoiding a two-front war" suggests that avoiding a war on two fronts was an issue of the highest importance, and was considered a top priority by the American officials involved in the talks.
The use of the word "supreme" emphasizes the significance and urgency of the issue, and suggests that it was a matter of utmost importance that needed to be addressed immediately. The phrase implies that this issue was not just a priority, but rather an urgent and critical matter that required the full attention and resources of those involved.
Explanation: In this context, "the supreme necessity" refers to the highest level of importance and priority given to the need to avoid a two-front war. The phrase suggests that the prospect of fighting a war on two fronts was considered an extremely serious and potentially catastrophic situation that needed to be avoided at all costs.
The use of the word "supreme" emphasizes the critical importance of this issue, and suggests that it was a matter of top priority for the American officials involved in the talks. The phrase implies that the officials believed that the avoidance of a two-front war was more important than other issues that were being discussed during the talks, and that it was their primary focus and concern.
Which sentence uses commas correctly?
My sister grows corn tomatoes, cucumbers, and strawberries.
My sister, grows corn tomatoes cucumbers and strawberries.
My sister grows corn, tomatoes, cucumbers, and strawberries.
My sister grows, corn, tomatoes, cucumbers, and strawberries.
Answer: its c
Explanation: My sister grows corn, tomatoes, cucumbers, and strawberries.
Rewrite the following sentences using the type of clause or construction given in parentheses:
16. Marilyn made several last-minute changes in the report in order to support her argument with the latest statistics. (Infinitive)
17. He rejected every attempt at compromise and stormed from the room in anger. (Present participle)
18. Cramer was thoughtful of her subordinates, and she never criticized their errors publicly. (Adjective)
19. Oil imports are always self-financing because the money paid for foreign oil comes back as deposits and investments. (Dependent adverbial clause)
20. Congress hopes to improve the lot of farmers by boosting price and income guarantees. (Prepositional phrase)
21. The glider swept over the swaying treetops. (Adverb)
22. The senator was stung by mounting gossip about his private life, and he retired from office. (Past participle)
23. The senator was stung by mounting gossip about his private life, and he retired from office. (Past participle)
16. In order to support her argument with the latest statistics, Marilyn made several last-minute changes in the report. (Infinitive)
17. Storming from the room in anger, he rejected every attempt at compromise. (Present participle)
18. Cramer, who was thoughtful of her subordinates, never criticized their errors publicly. (Adjective)
19. Because the money paid for foreign oil comes back as deposits and investments, oil imports are always self-financing. (Dependent adverbial clause)
20. By boosting price and income guarantees, Congress hopes to improve the lot of farmers. (Prepositional phrase)
21. The glider swept over the swaying treetops gracefully. (Adverb)
22. Stung by mounting gossip about his private life, the senator retired from office. (Past participle)
23. Retired from office, the senator was stung by mounting gossip about his private life. (Past participle)
For more questions on statistics, click on:
https://brainly.com/question/15525560
#SPJ8
Mr Dolphus Raymond gave Dill a drink of __________ to settle his stomach. Group of answer choices
Answer:
Coca-Cola
Explanation:
:)))) It was wrapped up in a paper bag.
Identify the gender of the highlighted nouns. In case the noun is masculine or and feminine, name its opposite. Juries 1. The jury declared its verdict, and the criminal was sent to jail. racial does 2. The king aimed and shot at a doe but missed it. husinesswoman Me 3. He is a businessman, while his wife is a lawyer. 4. The emperor asked the lady to speak her mind. 5. The prince arrived with his retinue of servants. 5. My uncle has come from America with his wife and a cousin. . The viceroy threw a party in honour of the duchess and her child. This successful author is an orphan who was brought up by his teacher.
she said to me, "please lend me your camera for one day." into indirect speech
Answer:
The answer is "She told me to lend her my camera for one day".
In this excerpt from “A Woman’s Shortcomings” by Elizabeth Barrett Browning, what is the effect of parallelism?
In this excerpt from "A Woman's Shortcomings" by Elizabeth Barrett Browning, so the effect of parallelism is to create a sense of rhythm and repetition that emphasizes the speaker's frustration and self-deprecation.
By repeating the phrase "I have not," the speaker highlights her perceived inadequacies and shortcomings as a woman, and the parallel structure of each statement the reinforces the idea that these traits are all equally important and damaging to her sense of self-worth.
Overall, the use of parallelism in this excerpt serves to emphasize the speaker's emotional state and convey her feelings of inadequacy and frustration. Therefore, the effect of parallelism is to create a sense of rhythm and repetition that emphasizes the speaker's frustration and self-deprecation.
For more questions on: parallelism
https://brainly.com/question/13534196
#SPJ8
Please read the following excerpt and describe what tone you would use to read. Why did you use this tone? Do you think Storm understands? Along with the jokes, Storm had scale eyes. He watched as the sled was loaded, carefully calculated the weight of each item, and let his disapproval be known if it went too far.
Answer:
Every story has a storyteller, or narrator, and is told from a point of
view. When the narrator is also a story character, the story is told from
the first-person point of view. If the narrator tells the story and never
takes part in the action, the story is told from the third-person point
of view. Once a narrator refers to himself or herself as I, you know
immediately that the story is told in the first person. Here are some
examples of types of narration:
Explanation:
Answer:
I would use a concerned tone because Storm is having to pull the sled with all the weight. I do believe Storm understands because he watches as things get loaded and can put cause and effect together on a simple scale
Explanation:
did it on edge
I need an answer for the passage
Answer: 7:c 8:b 9:a
Explanation:
1. Which of the following sentences has no punctuation, spelling, or grammar mistakes?
If you were to fall the harness would catch you.
If, you were to fall, the harness would catch you.
If you were to fall, the harness would catch you.
If you was to fall the harness would catch you.
The sentence that has no punctuation, spelling, or grammar mistakes is: (option c) "If you were to fall, the harness would catch you."
1. The first sentence, "If you were to fall the harness would catch you," lacks a comma after "fall" and before "the harness." This is a punctuation mistake.
2. The second sentence, "If, you were to fall, the harness would catch you," includes unnecessary commas after "If" and "fall." This disrupts the sentence's clarity and is considered a punctuation mistake.
3. The third sentence, "If you were to fall, the harness would catch you," is the correct sentence with proper punctuation. It includes a comma after "fall" to separate the clauses.
4. The fourth sentence, "If you was to fall the harness would catch you," contains a grammatical error. The verb "was" is incorrect as it should be "were" to maintain subject-verb agreement. Therefore, this sentence has a grammar mistake.
Based on these evaluations, the third sentence, "If you were to fall, the harness would catch you," is the only option without punctuation, spelling, or grammar mistakes.
For more such questions on sentence, click on:
https://brainly.com/question/552895
#SPJ8
WILL GIVE BRAINLIEST
This question has two parts. First, answer Part A. Then, answer Part B.
Part A
Which of the following sentence pairs utilizes assonance and consonance?
A.
She waves her hand to say “Stacy!” to a friend waiting to play. He can’t suspect that she meant to contact a cat.
B.
She needs to wear beads if she leads the parade. He would want to whimper for that.
C.
She sails seven ships on the salty seas. He hates haughty humans.
D.
She taught ball to all the college stars. He doesn’t know how to play ball.
Part B
Which of the following is an example of consonance?
A.
The long, lonely lane lingered before them.
B.
Sleepy breezes sweep across the green summer fields.
C.
The water of the pool was cool and soothing.
D.
In the flood, the branches of the dented and bent tree caught litter.
Answer:
B
Explanation:
Which sentence contains a capitalization error?
Alfred Lord Tennyson's life spanned the Victorian Age in England.
Tennyson is one of the poets we studied in british literature.
18
O He wrote many poems, including an epic titled "In Memoriam."
The subject of this poem, his friend Arthur Hallam, died suddenly of a brain hemorrhage in September, 1833.
Answer:
The second one.
Explanation:
Proper nouns should be capitalized, including:
Poems: "Don't Quit"
Names: Maggy
Special Events: Christmas
Proper Places: (not general like a hardware store) Britain
What is the psychoanalytic psychology perspective on whether human behavior is guided by free will?
Answer:
Explanation:
Behavior is fundamentally determined by inner drives and conflicts, so there is no exercise of free will.
Self concept is ______________.
a.
how much you value yourself
b.
your understanding of who you are and the roles you fill
c.
other’s impressions and feelings about you
d.
how much education you have
other’s impressions and feelings about you.
- brundag